Megoldások családi házak víztisztítására

Miért van szükség ház teljes vízhálózatának tisztítására?

 

  • Magyarországon a vízcsövek jelentős része igen öreg, emiatt a víz amíg elérkezik otthonunkba magával hozza a kisebb lerakódott szennyeződéseket, mint a homok és rozsda maradványok. Ezek a szennyeződések igen károsak a kerámia betétes csaptelepeknek valamint az érzékenyebb elektronikával rendelkező konyhai berendezéseknek.
  • A kemény víz jelentős károkat okozhat a konyhai berendezésekben, valamint a lerakódott vízkő többlet energiát jelent.
  • A kicsapódott vízkő miatt a háziasszonyok sűrűbben takarítják a vizesblokkokat.
  • A vízben oldott klór és klórszármazékok károsak lehetnek a csecsemőknek, kisgyermekeknek és az érzékenyebb bőrű felnőtteknek is.
  • Az ivóvízbe belekerülő lebegő szennyeződések (homok, rozsda maradványok), klór és klórszármazékok, nehézfémek szag- és ízrontó anyagok miatt az emberek már nem isznak, sőt nem is főznek csapvízből.

 

Hogyan épül fel egy komplex víztisztító rendszer?

 

  • A rendszer első eleme egy 80 mikronos előszűrő, aminek fő szerepe a nagyobb lebegő szennyeződések kiszűrése, hogy a konyhai berendezéseket és a rendszer további elemeit megóvja. A szűrőt közvetlenül a bejövő vízhálózatra kell csatlakoztatni, hogy a házba bejövő összes víz átfolyjon rajta. A szűrőház mosható szűrőt tartalmaz így karbantartása igen egyszerű és pénzt nem igényel.  Az előszűrőről bővebben itt olvashat.
  • A második elem a vízlágyító, ami lágy vizet készít az egész ház részére. Az inocserélős vízlágyító Nátrium ionokkal helyettesíti a víz keménységét okozó Kalcium és Magnézium inokat, így minden konyhai berendezés biztonságosan és energia takarékosan üzemeltethető. A lágy víz segítségével csökken az elektromos energia felhasználás, csökken a mosószerek és tisztítószerek felhasználása, valamint csökken a takarítással töltött idő is. A vízlágyítókról bővebben itt olvashat.
  • A központi klórszűrő a rendszer harmadik eleme, amely nagy mennyiségű aktív szenet tartalmaz, ami a vízben lévő oldott klórt és klórszármazékokat semlegesíti. A szűrő segítségével az egész házban klórmentes vízben lehet fürödni, mosogatni, mosdani vagy akár fogat mosni. A központi klórszűrőről bővebben itt olvashat.
  • Az ivóvíz tisztításáért egy fordított ozmózisos víztisztító berendezés felel, ami kristálytiszta ivóvizet varázsol. A hat lépcső szűrő legkisebb szűrőrése 0,0001 mikron nagyságú, ami az kiszűri a legkisebb vírusokat és baktériumokat is. A tisztított víz használható ivásra és főzésre egyaránt, így csökkentheti az ásványvíz fogyasztását. ezzel pedig jelentős előnyökhöz juthat (kevésbé szennyezi a környezetét, kevesebb időt tölt bevásárlással, nem kell tovább annyit cipekednie, pénzt takarít meg). Víztisztító berendezéseinkről bővebben itt olvashat.

 

A rendszer további elemekkel bővülhet, amennyiben vastalanítóra, UV lámpára, vagy egyéb kiegészítőre van szükség. A teljes rendszer kiépítése előtt mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot, mivel a rendszer elemeit méretezni kell.

  

Üdvözlettel:

Lajkó László

Tel: +3670/45-46-421

E-mail: info@viztisztitokeszulek.eu

Copyright © Víztisztítókészülék.eu Mobil változat | Android Applikáció | Víztisztító készülékek | Vízlágyító
Webwater
Design and code by

Ügyfélszolgálat